Registreren

Carrefour zet in op Express-formule in Brussel

70 vestigingen
In die periode sloten ook zes Express-winkels de deuren, waardoor er in het Brusselse Gewest momenteel maar liefst 70 vestigingen van Carrefour Express te vinden zijn. Daarmee maakt Carrefour gretig gebruik van de groeiende groep consumenten die op zoek is naar een buurtwinkel met flexibele openingsuren.

“Alle supermarktketens willen een graantje van die groei meepikken. Maar de enige in België die heel snel een goede formule te pakken had, overgewaaid vanuit Frankrijk, was Carrefour”, zegt retailexpert Gino Van Ossel daarover aan Bruzz.

Vrijwel alle vestigingen van Carrefour Express zijn open op zon- en feestdagen en hebben bovendien ruimere openingsuren. Dat kan omdat ze bijna allemaal uitgebaat worden door een franchisenemer.

Meer alleenstaanden, minder speciaalzaken
De reden voor het succes van de formule is te vinden bij het aantal alleenstaanden dat de voorbije jaren sterk groeit. “Het aantal gezinnen in de stad wordt kleiner, het aantal alleenstaanden neemt toe. Vooral bij de dertigers is het aantal (kinderloze) alleenstaanden toegenomen,” zegt Van Ossel. “Zij leven veel meer op het ritme van de dag, terwijl gezinnen hun aankopen meer plannen.”

Bovendien spelen de vestigingen van Carrefour Express goed in op het aanbod in de buurt en nemen ze daarbij de rol over van speciaalzaken die verdwenen zijn. “Indien er in de buurt geen dagbladhandel meer is, worden er tijdschriften verkocht. Als de lokale slager er het bijltje bij neerlegt, ligt er extra vlees in de koeling.”

Ook de concurrentie van Carrefour begint steeds meer stappen te zetten in het openen van buurtsupermarkten. Colruyt opende onlangs zijn tweede Okay Compact in het centrum van Brussel en Delhaize maakt werk van de expansie van Shop & Go. Dat opende onlangs nog een vestiging in het metrostation Hankar, dat de eerste supermarkt in Brussel is die elke dag van 6u 's morgens tot middernacht open is.

Meer informatie om zelf uw carrefour buurtwinkel te openen


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis