Schrijf u GRATIS in voor de virtuele keukenbeurs

Carrefour start rechtszaak tegen Ahold Delhaize

Conflict onder de Franchise supermarkt ketens

Carrefour is een rechtszaak begonnen tegen Ahold Delhaize, omdat zij een supermarktvestiging openen op 200 meter van een locatie die aan Carrefour verkocht is.

Dat Albert Heijn amper twee jaar na het verplichte afstoten van een vestiging in Lokeren al terugkeert naar de Oost-Vlaamse stad, schiet concurrent Carrefour in het verkeerde keelgat.

Volgens Carrefour maakt Ahold Delhaize zich schuldig aan concurrentievervalsing. Het conflict tussen de twee bedrijven begon bij de overname van Delhaize door Ahold. De voorwaarde die hier aan verbonden waren zijn dat concurrentie onmogelijk zou zijn en de nieuwe groep niet almachtig zou worden. Hierdoor moest Ahold Delhaize 13 van haar vestigingen aan concurrenten verkopen.

In 2017 besloot het Franse hypermarktconcern om een Albert Heijn vestiging over te nemen in Lokeren. Een jaar daarna bleek dat de Albert Heijn een nieuwe winkel zou openen die 200 meter van haar voormalige vestiging zit. Volgens AH is de comeback perfect in lijn met wat was afgesproken binnen de overeenkomst met de BMA. Er was destijds namelijk geen niet-concurrentiebeding afgesloten.

Hierdoor is Carrefour in de rechtbank van Brussel nu een rechtszaak begonnen tegen het Belgische Ahold Delhaize.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis