Download Gratis uw Franchise startersgids

Bruynzeel Keukens verkoopt Belgische vestigingen

Bruynzeel Keukens heeft momenteel toonzalen in Lochristi, Namen, Oostende, Roeselare, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Sint-Stevens-Woluwe en Wommelgem. Deze acht Belgische vestigingen worden allemaal verkocht. Het Nederlandse moederbedrijf DKG heeft zijn 41 Belgische medewerkers gisteren van de “intentie tot verkoop” op de hoogte gebracht.

Aan persbureau Belga meldde de Nederlandse bedrijfswoordvoerster Helen van Trierum dat de werknemers "geschrokken" waren toen ze het nieuws vernamen. Ze benadrukt wel dat er voorlopig nog niemand op straat staat en dat het de bedoeling is de werkgelegenheid zo veel mogelijk te behouden.

Er zijn al "oriënterende gesprekken" met potentiële overnemers opgestart. Het bedrijf wil tegen eind dit jaar alle verkopen afronden. De terugtrekking maakt deel uit van een strategische verandering, meldt de groep in een persbericht. DKG zou groeimogelijkheden zien op de Belgische keukenmarkt. Om dit te realiseren, zal DKG het aantal merken en distributiekanalen in deze markt reduceren, staat uitgelegd in het persbericht.

Behalve Bruynzeel Keukens, dat een kleine veertig vestigingen telt in Nederland, produceert DKG ook het merk Keller Keukens en is het met DKG Keukens actief op de private label-markt. De jaaromzet van DKG bedraagt circa 175 miljoen euro en er werken ruim 750 mensen bij de keukenspecialist. Rs


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis