Bregal Freshstream wordt de nieuwe eigenaar van Lunch Garden

Na een periode van ruim 5 jaar verandert de Belgische restaurantketen Lunch Garden van eigenaar. Vandaag werd tijdens een buitengewone ondernemingsraad aangekondigd dat Bregal Freshstream met de huidige eigenaars (H2 Equity Partners, Kebek Private Equity en de Solferino Holding NV) overeengekomen is om de nieuwe eigenaar te worden van het bedrijf. Bregal Freshstream is een investeringsfonds gebaseerd in Londen.

H2, in nauwe samenwerking met het management, heeft de herpositionering van Lunch Garden opgestart. H2 en de vorige aandeelhouders hebben de afgelopen 5 jaar fors geïnvesteerd in de modernisering van Lunch Garden. Zo werd meer dan 50€ miljoen geïnvesteerd in de modernisering van de bestaande restaurants en in de opening van een aantal nieuwe zetels. Daarnaast werd een samenwerking aangegaan met Total voor de uitbating van wegrestaurants, werd fors ingezet op marketing en werd een nieuwe cao onderhandeld. Deze veranderingen hebben het bedrijf klaargemaakt voor de toekomst.

Bregal Freshstream wil de vorige eigenaars bedanken voor deze belangrijke inspanningen. Op deze sterke, nieuwe fundamenten willen de nieuwe eigenaars Lunch Garden verder laten groeien. Om deze ambitie waar te maken zal met het management, dat voltallig op post blijft, een ontwikkelingsstrategie worden uitgewerkt. Voor het huidig personeel verandert er niets.

Rayhan Davis, Chief Investment Officer bij Bregal Freshstream : “We zijn zeer tevreden vandaag deze overeenkomst te kunnen aankondigen. Freshstream wil voortbouwen op de fundamenten die de afgelopen jaren zijn opgebouwd door de vorige eigenaars. We hebben de ambitie om, samen met alle medewerkers van Lunch Garden, het bedrijf verder te laten groeien.”

Annick Van Overstraeten, CEO van Lunch Garden: “Ik wens de vorige eigenaars te bedanken voor het traject dat we samen de afgelopen 5 jaar hebben afgelegd: het bedrijf is nu klaar om verder te groeien. Ik wens ook het personeel te bedanken voor de geleverde inspanningen tijdens de afgelopen jaren en kijk er naar uit om, samen met Bregal Freshstream, een nieuwe bladzijde van de Lunch Garden geschiedenis te kunnen schrijven”. Bron: Persbericht


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis