Belisol - Banner Januari/April 2022

Bpost neemt Press Shop en Relay Over

In november gingen al geruchten de ronde over de interesse van bpost in Lagardère. Nu is een officieel akkoord bereikt over de overname van LS Distribution Benelux en AMP, dat kranten en tijdschriften levert aan 6.000 krantenwinkels, supermarkten ziekenhuizen en tankstations. Door de grote transactie krijgt bpost 220 vestigingen van krantenwinkels Press Shop en Relay in handen. Ook de 735 Kariboo!-afhaalpunten maken deel uit van de overname.

CEO van Bpost Koen Van Gerven verklaarde dat de overname bpost in staat moet stellen om beter te concurreren op de Belgische pakjesmarkt. Volgens bpost moet het “geïntegreerde retail- en distributienetwerk de mogelijkheid bieden om een rendabele groei van deze activiteiten te ontwikkelen door dichter bij zijn klanten te staan en hun meer gebruiksgemak te bieden”.

Na de vereiste goedkeuring van de transactie door de mededingsautoriteiten zullen bpost en Lagardère bpost en Lagardère een franchise-akkoord sluiten voor het gebruik en de exploitatie van de merken van de groep Lagardère in België: Relay, Hubiz en Hello!PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis