Schrijf u GRATIS in voor de virtuele keukenbeurs

Blokker Holding gaat speelgoedformules Bart Smit en Intertoys splitsen

Volgens Steven van Nieuwhuijzen, concerndirecteur speelgoed bij Blokker Holding, ziet de klant te weinig onderscheiding tussen de speelgoedformules Bart Smit en Intertoys en daar wordt iets aan gedaan. De Holding laat weten dat het maatregelen gaat doorvoeren om de formules meer van elkaar te scheiden. Zo zullen de winkels gaan verschillen in inrichting en uitstraling. Intertoys wordt een echte speelgoedwinkel en Bart Smit gaat zich meer op trends, cadeaus en multimedia richten.

De hoofdkantoren van beide formules werden onlangs wel samengevoegd. Er zou ook gesproken worden over het samenvoegen van de twee distributiecentra, maar die functioneren volgens Van Nieuwenhuijzen nog goed.

Volgens de concerndirecteur gaat door de verschuiving van de speelgoedverkoop naar online-verkoop er over een jaar of vijf minder winkels nodig zijn. Het zou daardoor denkbaar zijn dat er vestigingen verdwijnen of formules worden uitgeruild. Ook de mogelijkheid van het openen van shop-in-shops wordt overwogen. Het is dus goed mogelijk dat Intertoys of Bart Smit zullen intrekken bij warenhuizen. PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis