Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Bilan wintersolden : lichte stijging

Morgen gaan de wintersolden hun allerlaatste dag in. En de handelaars zijn behoorlijk tevreden over de afgelopen maand. Ze zijn er in grote mate in geslaagd om de wintervoorraad weg te werken, zodat er nu volop plaats komt voor de nieuwe collecties.
De winkels zijn voor een keer geholpen door het weer. Na de sterke start van de solden, viel de verkoop wat stil. Tot in de tweede helft van januari de winterprik er eindelijk kwam, en het koude weer met de bijhorende sneeuw de klanten deed beslissen om toch die warme winterjas, de dikke trui of stevige winterlaarzen te kopen.
De wintersolden maakten duidelijk dat de aanpak van de grote winkels is veranderd. Waar de kortingen vroeger opliepen naarmate de maand vorderde, werden nu al van bij de start grote kortingen toegekend – tot min zeventig procent. Wanneer artikelen waren uitverkocht, kwamen er nieuwe in de plaats – aan dezelfde kortingen. Gecombineerd met de koppelverkoop van december, zorgt die aanpak voor een stijging in vergelijking met vorig jaar.
Bron : Comeos

Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis