Registreren

Bezorging van Domino's Pizza door robots wordt primeur

De Starship-robots gaan binnenkort in geselecteerde Nederlandse en Duitse steden van start met het bezorgen van pizza's, in een straal van ongeveer 1 tot 1,5 kilometer rond Domino's vestigingen. Domino's Pizza Enterprises is de grootste franchisenemer van Domino's Pizza ter wereld. Het bedrijf is actief in 7 landen en bezorgt dagelijks honderdduizenden pizza's vanuit meer dan 2.000 winkels.

Domino's Robotic Unit zal het nieuwe samenwerkingsverband aansturen, na eerder in 2016 de eerste leveringstesten over de grond en door de lucht te hebben uitgevoerd in Australië en Nieuw Zeeland. Volgens Don Meij, Group CEO en Managing Director van Domino's, is de samenwerking tussen Domino's en Starship Technologies een belangrijke volgende stap om bezorging door robots werkelijkheid te laten worden: "We zijn wereldwijd actief, en we willen heel graag innovatieve technologie ontwikkelen in alle landen waar we actief zijn.

We zijn heel enthousiast over de samenwerking met Starship, omdat reguliere leveringen door robots op deze manier weer een stap dichterbij komen.” Andre Ten Wolde, CEO Domino's Nederland & België, voegt toe: "De robots zijn een aanvulling op onze bestaande bezorgmethoden, zoals e-bikes, scooters en auto's. Als je kijkt naar onze groeiplannen voor de komende 5 à 10 jaar, moeten we dit soort ideeën gaan ontwikkelen om straks nog steeds voldoende bezorgers te hebben.”


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis