Alvo - April/Mei

Bakkerij Van Opstal-Van Boxel opent vijfde vestiging in Heide-Kalmthout

In Heide-Kalmthout zijn dat Bjorn Meirsonne en An Severins, een koppel gemotiveerde ondernemers met een passie voor voeding. An behaalde dit schooljaar haar diploma in de bakkerschool, wat een groot voordeel is als je je eigen Van Opstal-Van Boxel uit wilt baten. Koffiekoeken, drooggebak en patisserie worden in de winkel zelf gemaakt. Het brood en de pistolets komen grotendeels van Van Opstal-Van Boxel. ‘Zo proberen we het verschil te maken met een koude bakkerij' aldus Siem Van Opstal. ‘Achter de winkel is een grote, open atelier voorzien waar An de verse producten afwerkt . Ook de oven werd goed in het zicht van de klanten geplaats, zodanig dat het ‘vers' aspect en de bijkomende heerlijke geuren nog extra in de verf worden gezet'.


Waarmee Van Opstal-Van Boxel nog het verschil wil maken is het ‘zelfbedienings' gedeelte. Er is een grote kast voorzien waar de klanten een aantal soorten brood en pistolets zelf kunnen nemen, zodoende de klanten met weinig tijd snel zelf hun producten kunnen nemen en afrekenen. Klanten met wat meer tijd, kunnen hun tijd nemen en er voor kiezen om bediend te worden bij de patisserie of belegde broodjes. Zo bepaalt elke klant zijn eigen tijd in de winkel en is de klant die het eerst binnenkomt niet noodzakelijk degene die het eerst buiten gaat. ‘Dit systeem valt bij de klanten heel erg in de smaak en we zien dat de verkoop per klant sterk de hoogte in gaat door dat ze de tijd hebben om heel de winkel te bekijken' vertelt Siem enthousiast.

Na de succesvolle opening in Heide-Kalmthout heeft bakkerij Van Opstal-Van Boxel plannen om nog meerdere winkels in franchise te openen volgens het vernieuwde concept in de provincie Antwerpen met mensen die willen ondernemen met ambacht.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis