Dienstverleners

"Albert Heijn-winkels draaien substantieel meer omzet dan verwacht"

Volgens Corne Mulders, algemeen directeur van Albert Heijn België presteerden de vestigingen bij ons beter dan verwacht. "Zo`n 400.000 Vlamingen bezochten onze winkels al. Per week tellen we meer dan 100.000 klanten," zegt Mulders. "Hoewel we met een verzadigde markt en een financiële crisis zitten, presteren onze winkels toch substantieel hoger dan verwacht. Vooral de winkels op de Groenplaats en in Brasschaat doen het goed wat betreft het klantenaantal per vierkante meter."

Tegen eind dit jaar zullen in België elf winkels geopend zijn, dat is één winkel meer dan de vorig jaar vooropgestelde tien. Daarvan zijn er acht in eigen beheer en drie bij franchiseondernemers. Volgend jaar wil Albert Heijn dat aantal met beide formules tot minstens twintig zien stijgen. Er werden locaties bevestigd in Kortrijk, Gent en Hoboken. Ook in Limburg wordt gezocht naar geschikte locaties.

De populairste producten zijn bananen, croissants, brood en witloof. Uit Nederland doen vooral zuivelproducten zoals vla (pudding), karnemelk en kaas het goed.

Op dit moment is één vestiging een afhaalpunt voor de webwinkel bol.com, maar men denkt erover om dat naar alle vestigingen uit te breiden. Bij Albert Heijn België zijn 471 werknemers aan de slag.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis