Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Albert Heijn opent in 2012 acht nieuwe winkels in Vlaanderen

Met de winkels in Brasschaat en Stabroek komt het aantal zo op tien. De winkels zullen in heel Vlaanderen worden ingeplant, ook buiten de Antwerpse regio. Met de 10 locaties wil Albert Heijn elke week 250.000 klanten bereiken.

"We doen dit stap voor stap", zei general manager Corné Mulders van Albert Heijn België. "En in 2012 zetten we een heel grote stap. We hebben ook plannen voor daarna, maar daarover willen we nog niks kwijt."

Albert Heijn wil een speler worden waarmee je rekening moet houden op de Belgische markt, zei Jan Christiaan Hellendoorn, vicepresident van Ahold, nog en in elk geval is Albert Heijn hier om te blijven. De nieuwe winkels zullen zowel franchisewinkels - zoals die in Brasschaat en Stabroek - zijn als winkels in eigen beheer "om sneller te groeien".

Net als in Nederland mikt de supermarktketen op winkels van 600 tot 3.000 m². Elke winkel is in ons land goed voor gemiddeld 50 jobs. Het assortiment bestaat uit het Nederlandse productaanbod, aangevuld met zowat 10 procent "lokale producten". Van een aantal van die Belgische winkelwaren overweegt de keten trouwens ze ook in Nederland te gaan verkopen, zei Hellendoorn.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis