Carrefour - Maart Videochat

Albert Heijn komt naar Leuven

Het gerucht van een Albert Heijn doet al een tijdje de ronde in Leuven. "Ik heb ze in het verleden al vaker horen vernoemen, ook op andere locaties", aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Carl Devlies (CD&V). "In het Vesaliusproject komt er ruimte voor een supermarkt: die zal enerzijds aan de Tiensestraat, anderzijds aan de Brabançonnestraat grenzen, gedrapeerd rond de twee hoekpanden die niet in het project zijn opgenomen. Albert Heijn is dus effectief een mogelijkheid."

Kristof Vanfleteren van projectontwikkelaar Allfin wil niks bevestigen, noch ontkennen. "We wachten nog op onze bouwvergunning: uiteraard hebben we dus nog geen contracten voor de handelspanden ondertekend. Maar het klopt dat er gesprekken lopen, met veel mensen." Ook bij Albert Heijn België bevestigen ze dat ze actief op zoek zijn naar een winkelruimte in het Leuvense. "Vlaams-Brabant is tot nog toe een zwarte vlek in ons winkelgebied", zegt woordvoerster Kamira Ghozzi.

De buurt reageert alvast tevreden op de plannen van een nieuwe supermarkt. "Al maakt het ons niet zoveel uit of het een Albert Heijn, Delhaize of Carrefour wordt", zegt Guy Dierick, voorzitter van het handelaarsverbond Boven Tiensestraat. "Toch zijn we ook kritisch."

Bron: Het Laatste Nieuws


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis