Schrijf u GRATIS in voor de virtuele keukenbeurs

Ahold wil tegen 2016 minstens 50 supermarkten Albert Heijn openen - 2.500 extra banen

Albert Heijn is al met twee winkels actief in ons land, in Brasschaat en Stabroek. In oktober raakte bekend dat de supermarktketen dit wil opdrijven naar tien tegen de Kerst van 2012. Maandag raakte bekend dat het de bedoeling is tegen de Kerst van 2016 minstens 50 supermarkten open te hebben.

Volgens woordvoerder Jan Christiaan Hellendoorn zal dit zowel onder franchise als met eigen winkels gebeuren. Het is de bedoeling aan een tempo van tien winkelopeningen per jaar te werken.

Aan een ratio van zowat 50 werknemers per winkel, betekent dit dat zowat 2.500 banen zullen worden gecreëerd tegen 2016.

Albert Heijn wil zich niet beperken tot Antwerpen, maar ook in andere delen van Vlaanderen supermarkten openen, aldus de woordvoerder. Albert Heijn heeft geen plannen om winkels te openen in Brussel of Wallonië.

Albert Heijn zal het Nederlandse prijsniveau in België hanteren, wat betekent dat ze laag geprijsd zullen zijn. "We zullen werken met Hollandse prijzen, Belgische kwaliteit en vriendelijke service", stelt de woordvoerder.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis