Download Gratis uw Franchise startersgids

Ahold: stevig besparingsplan praktisch verdubbeld voor de volgende jaren

Ahold zal zijn programma voor kostenbesparing niet alleen voortzetten maar ook verdubbelen, om in 2014 €600 miljoen te bereiken, tegen de €350 miljoen die oorspronkelijk voorzien was. In het programma is geen enkel ontslag van personeel voorzien, maar nieuwe oplossingen worden bestudeerd.

Daartoe behoort een verharding van zijn aankooppolitiek tegenover de leveranciers (wat in Nederland al heel wat reacties uitgelokt heeft bij de leveranciers aldaar), het verdwijnen van bepaalde getrouwheidsprogramma`s en -kaarten die recht geven op kortingen, het presenteren van artikels in hun verpakkingskartons zoals bij discounts (Colruyt bijvoorbeeld), en een vermindering van dure verpakkingen.

Deze week zal de groep de balans moeten opmaken van de transformatie van de Nederlandse C1000 winkels tot Albert Heijn winkels, waarbij 82 ervan tegen 2013 "geconverteerd" zouden moeten worden.

De groep heeft bevestigd dat hij tegen 2016 minstens 50 Albert Heijn winkels wil openen in België, en 80 nieuwe Albert Heijn supermarkten in Nederland in 2013.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis