Registreren

4 stappen om via Facebook franchisenemers te rekruteren

Veel actieve Facebook-gebruikers, enorm groot bereik
In december 2016 telde Facebook 6,6 miljoen Belgische gebruikers, een stijging met 700.000 in vergelijking met dezelfde periode het jaar daarvoor. Dat is meer dan 60 % van alle Belgen Hier zitten ook veel potentiële franchisenemers tussen! Facebook weet meer dan u denkt!‘'Hoe weet Facebook wat ik leuk vind? Ik heb nooit iets aangegeven.'' Deze vraag wordt vaak gesteld, maar Facebook weet meer dan u denkt! Facebook heeft van iedere gebruiker een uitgebreid profiel met zijn of haar interesses gebaseerd op het ingevulde profiel en geplaatste berichten. Ook via alle likes en zelfs door het bekijken van webpagina's waar een like knop aanwezig is, wordt uw profiel aangevuld. Facebook slaat deze data op en gebruikt het om advertenties heel gericht onder de aandacht te brengen bij de doelgroep van adverteerders.

Stappenplan effectieve campagne

Stap 1: Bepaal de doelgroep
Hoe ziet uw ideale ondernemer eruit? Moet men ervaring hebben in een bepaalde branche/functie of leert men dit tijdens een training en is affiniteit het meest belangrijk? Bepaal aan welke eisen een ondernemer moet voldoen en focus op deze doelgroep. Zorg dat u de doelgroep zo gericht mogelijk inzet, dit kan namelijk met Facebook!

Stap 2: Bepaal het budget en de doelstelling
Afhankelijk van de groeidoelstelling en/of het budget kunt u de campagne richten op een bepaald bereik. Een groter bereik kost vanzelfsprekend meer, maar kan met de juist ingestelde doelgroep ook tot meer kandidaten leiden. Het bekende marketing mantra is: ‘De kracht van de boodschap zit in de herhaling'. Dit geldt ook voor Facebook. Met een Facebook campagne kan de advertentie meerdere keren worden getoond aan één persoon, waardoor de kandidaat wordt getriggerd om informatie aan te vragen. Een te laag budget bij een te hoog bereik, kan ervoor zorgen dat uw advertentie maar 1 keer wordt getoond richting iedere persoon waardoor de advertentie niet echt eens opvalt. Een goede balans tussen bereik en budget is essentieel voor een goed resultaat.

Stap 3:Het is erg belangrijk om de content te richten op de doelgroep
Mensen moeten zich erin gaan herkennen. Denk hierbij aan het gebruiken van de functietitel of plaats waar de campagne op gericht wordt. Als u bijvoorbeeld een campagne richt op ‘accountmanagers', spreek mensen dan ook zo aan.

Stap 4: Zorg voor een goede landingspagina
U heeft de juiste doelgroep, een geschikt budget en een aansprekende advertentie, maar er komt nog steeds niets uit? Dan is waarschijnlijk de landingspagina niet goed. Wanneer mensen op een advertentie klikken moet de boodschap op de landingspagina ook goed aansluiten.

Tips:
Zorg dat de tekst op de landingspagina in lijn is met de advertentietekst.
Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden.
Geef voldoende informatie, maar maak het geen roman.
Bied een duidelijke, laagdrempelige Call To Action.  

Bereiken we dit bijvoorbeeld via zowel links als onderaan de fichee een duidelijk kader met ‘Informatie Aanvragen' te positioneren die te allen tijde in beeld blijft. Het inzetten van een campagne vraagt om dagelijkse monitoring en indien nodig aanscherping van de campagne (aanpassing doelgroep, gebruik andere content / afbeeldingen, etc.).

Uit onze ervaringen met meerdere franchisegevers kost het instellen en monitoren van zo`n campagne veel tijd, maar het is zeker de moeite waard! Franchise.be biedt gespecialiseerde sociale media rekrutering campagnes aan. Aarzel niet om meer info


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis