Heytens - Mei 2022

3 opmerkelijke investeringen in Nederlandse start-ups

Nederlandse start-ups hadden het afgelopen jaar niet zo gemakkelijk als in een aantal voorgaande jaren. Toch waren er een aantal start-ups die het voor elkaar kregen om een leuke zak met geld op te halen bij investeerders. In deze blogpost zetten we 3 opmerkelijke investeringen voor je op een rijtje.

5,5 miljoen euro voor EclecticIQ
EclicticIQ is een Amsterdams beveiligingsbedrijf dat zich specialiseert in het detecteren van cyberaanvallen. Het bedrijf werd in 2016 gespot door KPN Ventures, een onderdeel van KPN dat investeert in innovatieve start-ups. In mei 2016 verdubbelde KPN Ventures het eigen vermogen tot zo’n 70 miljoen. Daarvan investeerden ze 5,5 miljoen euro in het Amsterdamse beveiligingsbedrijf. KPN investeerde in september 2016 bovendien in een bedrijf dat industriële installaties beveiligt tegen cyberaanvallen; het Eindhovense SecurityMatters. Helaas werd de grootte van dit bedrag niet bekend gemaakt.

5 miljoen euro voor Robot Robots
Robot Robots Company (RRC) is een bedrijf uit Den Haag dat robots ontwikkelt en levert. Een van die robots is SAM (Secure Autonomous Mobile), een beveiligingsrobot die 24 uur per dag bij een vijftal Nederlandse bedrijven patrouilleert en de boel in de gaten houdt. Robot Robots haalde in februari 2016 maar liefst 5 miljoen euro op. Dat geld werd geïnvesteerd in de Europese uitrol van SAM en in zijn grotere broer; SAM XL. Robot Robots wist het geld op te halen bij een aantal investeerders, waaronder de Rabobank Regio Den Haag, de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter, en een aantal durfkapitalisten. De beveiligingsrobot krijgt binnenkort overigens een maatje; de zorgrobot LEA (Lean Elderly Assist).

4,1 miljoen euro voor Wercker
Wercker is een start-up die software levert voor het samen ontwikkelen, testen en installeren van software. De start-up begon goed aan 2016, Micha Hernandez van Leuffen haalde aan het begin van het jaar 4,5 miljoen dollar op. De grootste investeerders waren de ABP-dochter Inkef Capital en de bekende investeerder Notion Capital. Dit bedrag kwam bovenop de som van 2,4 miljoen dollar, die Micha Hernandez van Leuffen in 2014 bij elkaar wist te sprokkelen. Wercker opereert vanuit Amsterdam en San Francisco en begon in 2012 bij Rockstart. De 4,5 miljoen dollar die in 2016 werd opgehaald werd gebruikt voor meer mankracht en betere marketing.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis