Green Mango - Februari/April

231 East St., nieuwe keten van de groep Flam`s (Nooï), klaar voor de franchise

231 East St., een burger-fastfoodketen die verleden jaar juli door Cédric Moulot in Straatsburg opgericht werd, breidt nu ook verder uit als franchise.

Cédric Moulot is een vennootschap aangegaan met Eric Senet en Franck Riehm, medeoprichters van de groep Flam`s en experts die al meer dan 20 jaar met succes merken ontwikkelen (de keten van Flam`s flammekueches, de pasta om mee te nemen Nooï, en onlangs nog Wazawok, leader in de wok om mee te nemen). Hij wil hiermee een nieuwe impuls geven aan 231 East St. Geografisch gaat de voorkeur uiteraard uit naar de Elzas, het terrein van de pilootketen, maar in een eerste fase ook naar de rest van Frankrijk.
De nieuwe burgerketen is alvast veelbelovend begonnen, vermits 231 East St., amper 6 maanden na opening, bekroond werd op de 17e editie van de "Palmes de la Restauration", het sterevenement van de Leaders Club Frankrijk, dat midden maart 2012 plaats had in het kader van het Omnivore Food Festival.

Het is een sterk concept: na slechts 6 maanden (juli-december 2011) worden nu elke dag gemiddeld 300 burgers verkocht.

231 East St. is een burger-concept dat rechtstreeks door de oprichter geïmporteerd werd uit New York, na een reis naar de VS: een mono-product aanbod dat garant staat voor de kwaliteit van de voedingswaren; een inrichting versierd met de beeltenis van de grondleggers van de Amerikaanse Pop-Art, Andy Warhol en Roy Lichtenstein; een playlist van de jaren 50/60; een attente en persoonlijke dienst. Men eet er kwalitatieve hamburgers, cheeseburgers of baconburgers: gehakte biefstuk ter plekke bereid (bleu, saignant, à point of bien cuit), verpakt in een knapperig broodje dat men naar smaak kan afwerken met salade, tomaat, ajuin, mayonaise of mosterd en frietjes. Huisgemaakte muffin, brownie en cookie vervolledigen het aanbod met een zoete toets.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis