Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

10 stappen om franchise ondernemer te worden

Indien je erover nadenkt om franchisenemer te worden, gebruikt dan onderstaande 10 stappen om de juiste formule te kiezen:

Stap 1—Zelf evaluatie

Vraag jezelf af wat je wil bereiken als ondernemer. Dingen zoals, hoeveel uren en wanneer wil ik werken, waar ben ik goed in, wat doe ik graag, hoeveel eigen middelen kan ik investeren?

Stap 2--Financiering

De huidige omstandigheden om financiering te bekomen zijn niet ideaal. Je zou een goed zicht moeten hebben op jouw eigen financiële situatie. Banken willen enkel meestappen in jouw franchise zaak indien je zelf eigen middelen investeert. Afhankelijk van jouw eigen financiële situatie en schommelt dit rond de 30 %.

Stap 3—Evalueer de verschillende franchise sectoren

Bekijk welke verschillende sectoren beschikbaar zijn op franchise.be en vraag je af welke sector voor jouw geschikt lijkt. Later kan je nog verder beslissen welke franchise concepten jouw interesse dragen.

Stap 4—Kijk naar economie bestendige concepten

Neem jouw lijst van franchise sectoren en vraag jezelf af welke sectoren volgens jouw het meest succes zullen hebben in de toekomst.

Stap 5—Identificeer een aantal franchise concepten

Bestudeer een aantal franchise concepten die jouw aandacht trekken. Lees de informatie en kijk of ze op zoek zijn naar franchisenemers in jouw regio.

 

Stap 6—Vraag meer informatie

Na het selecteren van een aantal franchise concepten, toon jouw interesse en vraag meer informatie betreffende de franchise opportuniteit via franchise.be contactformulier.

Stap 7—Evalueer de informatie

Het aanbod van een franchisegever gaat niet enkel over het concept, maar evalueer ook de diensten die de franchisegever aanbiedt ter ondersteuning van het netwerk. Opleiding, marketing en blijvende ondersteuning vormen een belangrijke factor.

Step 8—Bezoek bestaande franchisenemers

De beste bron voor informatie over dit specifieke franchise systeem ligt bij bestaande franchisenemers. Bezoek enkele van de franchise filialen en stel gerichte vragen over de performantie van de franchisegever.

Stap 9—Bezoek de franchisegever

Indien de bestaande franchisenemers tevreden zijn over hun situatie is de volgende stap om de franchisegever te bezoeken en verdere vragen te stellen over de aangeboden franchise opportuniteit. Na het bestuderen van het pre-contractueel informatie document kan dan een gepersonaliseerd financieel plan opgemaakt worden.

Stap 10—Neem een beslissing

Na een goede overweging kan je de juiste beslissing nemen.

Succes in jouw franchise onderneming!

Dit artikel werd geschreven door Nick Boury, franchise expert van de Belgische Franchise Federatie en eveneens zaakvoerder van Francorp Belgium.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis